<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46030" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Английска болница въведе първа стерилни хиджаби за еднократна употреба

18 Декември 2019
0 1597

Кралската болница в Дерби, Англия въведе в употреба еднократни стерилни забрадки за персонала при операции, пише BBC. От болницата вярват, че са първи в Обединеното кралство.

 

 

Младши лекарят Фара Рослан, която е мюсюлманка, предложила идеята по време на практиката си в краласката болница. Идеята ѝ дошла след като възникнали опасения от инфекция заради забрадката, която носила през целия ден.

 

 

„Носех една и съща забрадка по цял ден и бе очевидно, че това не е достатъчно хигиенично”, споделя тя и допълва: „От друга страна не се чувствах комфортно да я сваля и бях изведена от операционната с оглед на риска от пренос на инфекции”.

 

 

Тогава г-жа Рослан, която днес работи в Линкълншър, си помислила, че трябва да бъде намерен начин за съвместяване на болничните разпоредби с религиозните ѝ вярвания.

 

 

""

 

 

Така тя потърсила идеи за решение на проблема в Малайзия, където е родена, с цел да измисли дизайна и да подбере подходящите материали. Така се стигнало и до въвеждането на еднократните забрадки в университетската болница. Според ментора на младата докторка, това е първи случай в цялото Обединено кралство.

 

 

УВЕЛИЧАВАТ СЕ ИЗИСКВАНИЯТА НА ДЪРЖАВАТА КЪМ УНИВЕРСИТЕТСКИТЕ БОЛНИЦИ

 

 

От университетските болници в Дерби и Бъртън обявиха, че новите забрадки са достъпни за персонала още от този месец.

 

 

Нововъведението с еднократните забрадки не е първото в град Дерби. Градът се счита за родно място на индустриалната революция след като през 1717 година там е открита първата в света фабрика за обработване на коприна.

 

 

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции