<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46121" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бръснар осигурява безплатна подстрижка на бедните и ги обучава да работят при него (снимки)

20 Декември 2019
0 844

Бивш войник, който сега работи като бръснар, създава собствена фондация, която помага на бездомни и безработни хора, като им предлага безплатно подстригване, както и обучение в неговите салони, а след това и работна позиция, разказва LADbible.

 

 

Гед Кинг от Манчестър напуснал армията и решил, че иска да се занимава със собствен бизнес. Така отваря бръснарница, но се чувствал сякаш все пак нещо му липсва.

 

 

МАЙКЪЛ ДЖОРДАН ОТВОРИ КЛИНИКА ЗА БЕДНИ В РОДНИЯ СИ ГРАД

 

 

Пред LADbible Гед споделя: „Имам много бурен живот с възходи и падения, бивш войник съм и винаги съм искал да управлявам собствен бизнес. Отне ми много време, но рано или късно успях да подредя живота си и създадох своя бръснарница, но продължих да се чувствам непълноценен. Не бях достатъчно щастлив и не можех да разбера защо съм мечтал за това нещо толкова дълго. Чувствах, че нещо не е както трябва. "

 

 

""

 

 

В опит да разбере какво наистина не е наред, Гед решава да отдели малко време за себе си сред природата и отива на къмпинг далеч от града, за да преосмисли идеята си.

 

 

""

 

 

„Не беше достатъчно да управлявам бизнеса си и да печеля пари, затова реших да пусна реклама в социалните мрежи. В нея е оповестено, че бездомни хора в нужда могат да се възползват от нашите услуги безплатно. Същото важи и за безработни, на които им предстои да отидат на интервю за работа. Всеки такъв е добре дошъл да се погрижим за външния му вид, а после да му пожелаем и успех на интервюто“, разказва за идеята Гед.

 

 

ВИЖТЕ КАК НЕПОЗНАТИ ХОРА СЕ ОТНАСЯТ КЪМ БЕДНИ ДЕЦА И КАК КЪМ БОГАТИ

 

 

"Сега с гордост заявявам, че имаме лоялни клиенти, които срещнахме за първи път, когато бяха безработни, а сега вече имат професия и продължават да ни посещават“, допълва той.

 

 

""

 

 

Досега екипът му е осигурил над 3000 подстрижки безплатно, като идеята по никакъв начин не се финансира от държавата.

 

 

""

 

 

Гед има големи планове за бъдещето на фондацията си. Надява се да успее да финансира проект за къща за новите си служители в тежко положение, където те да могат да остават, както и да помогне на 150 000 души в страната, като отвори бръснарници в цяла Великобритания.

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции