<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46220" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учител в град...

Депутати се биха в парламента на Черна гора (видео и снимки)

28 Декември 2019
0 3527

Депутати от управляващата коалиция и от опозицията се биха в парламента на Черна гора по време на дебатите около законопроект за религиозните общности и собствеността им, предаде EuroNews.

 

 

 

Депутати се биха в парламента на Черна гора (видео и снимки)

 

 

На видеозапис от инцидента се вижда как някой хвърля в парламентарната зала балон със сълзотворен газ, а след това опозиционни депутати разбиват един от апаратите за гласуване. Стига се до масов бой, в които се включват около половината депутати в 81-местния парламент.

 

 

Депутати се биха в парламента на Черна гора (видео и снимки)

 

 

Охраната на парламента изведе принудително опозиционните депутати от залата, след като те заплашиха, че няма да позволят да се гласува законопроекта, който според тях е насочен против Сръбската православна църква в Черна гора.

 

 

Опозиционната депутатка Марина Йочич пусна в социалните мрежи видеозапис, който показва как охраната принудително извежда опозиционните депутати от залата.

 

 

 

 

 

 

Опозиционният депутат Славен Радунович съобщи, че полицията е арестувала всички депутати от опозиционната коалиция “Демократичен фронт” и че лидерът на Демократична народна партия Милан Кнежевич е пострадал. 

 

 

Източник: EuroNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции