<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46379" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Жокер" води с цели 11 номинации за наградите БАФТА (снимки)

07 Януари 2020
0 452

"Жокер" с участието на Хоакин Финикс е филмът с най-много номинации за наградите БАФТА, пише BBC

 

 

"Жокер" е следван от "Ирландецът" на Мартин Скорсезе и "Имало едно време… в Холивуд" на Тарантино с по десет номинации. Фаворит в категорията за най-добър актьор е Хоакин Финикс за ролята, за която единадесет години по-рано Хийт Леджър получи посмъртно признание във филма "Черният рицар". 

 

 

""

 

 

Хоакин Финикс обаче ще срещне силна конкуренция в лицето на Тарън Егъртън за ролята на сър Елтън Джон в "Рокетмен", както и на Леонардо Ди Каприо за "Имало едно време…", Адам Драйвър за "Брачна история" и Джонатан Прайс за "Двамата папи".

 

 

""

 

 

В паралелната категория за най-добра актриса са номинирани Джеси Бъкли за "Дива Роза", Скарлет Йохансон за "Брачна история", Сърша Ронан за "Малки жени", Чарлийз Терон за "Бомба със закъснител" и Рене Зелеуегър за Джуди.

 

 

""

 

 

В интервю пред BBC Аманда Бери, главен изпълнителен директор на академията, изрази разочарованието си от липсата на разнообразие в категориите, след критики в социалните мрежи, че актьорските номинации са „твърде бели”, но добави, че „това в никой случай не бива да се счита за пренебрежително отношение към някого, тъй като тази година те са особено силни”.

 

 

""

 

 

Липсата на разнообразие бе коментирана и при номинациите за режисьор, където няма нито една дама, но според заместник-председателя на академията Кришненду Мажумдар в случая става дума за „проблем във филмовата индустрия” и според него „БАФТА се стреми да направи нещо по въпроса с програмата си Elevate”.

 

 

Церемонията ще се проведе на 2 февруари в Роял Албърт Хол в Лондон с водещ Греам Нортън.

 

 

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции