<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46417" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Технологията Bluetooth скоро ще получи най-големите подобрения в близо 20-годишната си история

08 Януари 2020
0 1439

Групата от компании, която определя стандарта Bluetooth, предсатви Bluetooth LE Audio на тазгодишното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас (CES). LE, което е съкращение на "Low Energy", е подобрение на настоящата технология на Bluetooth, наречена "Classic".

 

LE предлага няколко нови функции, включително аудио с по-високо качество, възможност за предаване на аудио към множество технологии и подобрения за слухови апарати, като новата технология също така увеличава живота на батериите.

 

Bluetooth LE работи с по-нов аудио сигнал в сравнение с класическата му технология и позволява внедряването на много нови функции, включително поддръжка за многопоточно аудио.

 

Това би улеснило много хора да слушат един и същ аудио източник по едно и също време, като също така може да даде възможност за излъчване на аудио по Bluetooth, например в мол или концертна зала, където всеки, който има комплект безжични слушалки ще го получава.

 

Технологията е подобна на опцията за споделяне на музика, която Apple (AAPL) представи миналата година.

 

Хората със слухови апарати също ще имат ползи от подобренията, защото LE Audio скоро ще бъде внедрен в устройствата.

 

"LE Audio ще даде възможност за разработване на Bluetooth слухови апарати, които носят всички предимства на технологията за нарастващия брой хора, страдащи от загуба на слуха", пише в съобщение на групата от компании.

 

Старите ви слушалки обаче няма поддържат новата технология, тъй като LE Audio не може да бъде актуализиран чрез софтуер и изисква нови хардуерни актуализации, които ще бъдат представени по-късно тази година.

 

 

Източник: CNN

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции