<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46489" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Семейството на Стив Ъруин спаси хиляди животни от пожарите в Австралия (снимки)

10 Януари 2020
0 940

Докато опустошителни пожари продължават да бушуват из цяла Австралия, семейството на естественика Стив Ъруин се активизира и продължава делото му за спасяването на дивата природа, пише mymodernmet.com. Като собственици на австралийски зоопарк, те са излекували над 90 000 животни и продължават да спасяват живота на тези скъпоценни същества сред пожарите.

 

В неотдавнашна публикация в Instagram 21-годишната Бинди Ъруин уведоми феновете, че докато семейството и зоологическата градина са в безопасност на фона на пожарите, тяхната болница за диви животни е по-натоварена отвсякога с пациенти.

 

ПО ЦЯЛ СВЯТ ПЛЕТАТ ОДЕЯЛА ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ПОЖАРИ ЖИВОТНИ В АВСТРАЛИЯ

 

 

""

 

 

Въпреки че горските пожарите са често срещани през това време на годината, те продължават от август 2019 г. и не показват признаци на забавяне. Само в Нов Южен Уелс са унищожени близо 1500 домове и 24 души са загинали. Но може би животните страдат най-много, като хиляди губят местообитанието си, ако изобщо успеят да избягат.

 

Коалите са особено засегнати и дори някои експерти ги обявиха за функционално изчезнали сега, когато 30% от голяма колония са убити.

 

 

""

 

 

Това прави работата на Ъруин още по-важна. Цялото семейство изпълнява мисията на Стив, който почина през 2006 г. Австралийският телевизионен водещ, известен още като „Ловецът на крокодили“, пое зоопарка от родителите си, а сега той се управлява от вдовицата му Тери и децата Бинди и Робърт.

 

„Родителите ми посветиха нашата болница за диви животни в Австралия в зоопарк на моята красива баба“, написа Бинди в Instagram. "Ще продължим да я почитаме, като спасяваме колкото се може повече животи."

 

 

""

 

 

ПОДГОНЕНИ ОТ ОГРОМНИ ПОЖАРИ, ЖИВОТНИТЕ В АВСТРАЛИЯ ТЪРСЯТ СПАСЕНИЕ ПРИ ХОРАТА

 

Лечебното заведение обаче не успява да помогне на всички. Бинди публикува снимка на опосума Блосъм, който получил тежки изгаряния в Куинсланд. За съжаление той не е оцелял, дори след като екипът е направил всичко възможно, за да спаси животинката.

 

 

""

 

 

16-годишният син на Ъруин, Робърт, също информира за работата на болницата.

 

 

Източник: mymodernmet.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции