<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46538" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Двама тийней...

Спасиха мъж, бедствал 22 дни в студа в Аляска, изписал "SOS" в снега (видео)

12 Януари 2020
0 18574

Драматични кадри показват момента, в който властите в Аляска спасяват 30-годишен мъж, заседнал насред ледената пустиня за най-малко 22 дни при ниски температури. Това се е случило, след като домът му, който се намирал в отдалечена изолирана месност, изгорял, пише Daily Mail.

 

Тайсън Стийл от щата Юта написал „SOS“ с големи букви в снега, така че представители на Alaska State Troopers го забелязали в четвъртък, прелитайки с хеликоптер в района.

 

 

""

 

 

Видеото показва как Стийл неистово размахва ръце във въздуха, когато чопърът се спуска надолу към него.

 

Държавните отряди са могли да видят Стийл само от въздуха, тъй като той бил заседнал в район, който не е достъпен за автомобили.

 

 

""

 

 

Мъжът разказа как е ял само фъстъчено масло и ананас и построил импровизирана колиба, за да оцелее. Той не се е чувал седмици със семейството и приятелите си и именно те помолили властите да извършат проверка.

 

Тайсън Стийл каза, че не помни дали домът му се е запалил на 17 или 18 декември, след като се получил проблем с печката му на дърва.

 

 

""

 

 

За щастие, мъжът успял да си облече малко дебели дрехи, за да издържи при ниските температури. Трагичното обаче е, че той не успял да спаси и 6-годишното си куче на име Фил.

 

Остава въпросът как точно Тайсън е имал време да вземе дрехи и фъстъчено масло от горящия си дом, а не е успял да спаси кучето си.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции