<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46581" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Алтернативно погребение чрез "човешко компостиране" ще бъде възможно през 2021 година

14 Януари 2020
0 1376

Първото в света съоръжение за компостиране на човешки останки ще бъде факт през 2021 година в САЩ, пише My My Modern Met.

 

 

Благодарение на промените в държавния закон на щата Вашингтон, в скоро време ще бъде възможен алтернативен начин на третиране на човешките тела след смъртта. Базираната в Сиатъл, Вашингтон компания Recompose ще предлага алтернатива на традиционното погребение или кремацията, наречена „естествена органична редукция”. Така мъртвите телата ще се трансформират в почва като "продължение на жизнения цикъл" дълго след като човекът е починал.

 

 

ФБР ОТКРИ НАД 2000 ЧОВЕШКИ КОСТИ В ДОМ НА КОЛЕКЦИОНЕР В ИНДИАНА (ВИДЕО) 

 

 

""

 

 

Проектиран така че да има ниско въздействие върху околната среда, процесът не само подхранва почвата, но и изолира отделяния въглероден диоксид. От компанията изчисляват, че с помощта на човешко компостиране ще се спестява над един метричен тон въглероден диоксид на човек. Първото по рода си съоръжение ще отвори врати през 2021 година като ще предложи на жителите на щата Вашингтон, както и на не-местни хора, да транспортират останките си след смъртта им.

 

 

Това става възможно благодарение на ревизията на щатските закони, засягащи погребалните услуги. Законодателите направиха човешкото компостиране законно, а от компанията Recompose дават старт на процедурата с първото съоръжение на площ от 17 000 квадратни метра.

 

 

""

 

 

Защо някой би избрал тази опция? 

 

Човешкото компостиране не само помага на околната среда чрез секвестиране на атмосферния въглероден диоксид в почвата, но също така елиминира възможността за замърсяване на подземните води с балсамни течности, минимизира отпадъците и намалява емисиите на CO2 от кремацията или създаването на надгробни камъни. След само 30 дни телата се трансформират в богата на хранителни вещества почва, която според препоръката може да се използва за „отглеждане на нов живот“. 

 

Как работи процесът на компостиране при човека?

 

След като тялото е поставено в модулен съд за многократна употреба, то е покрито с дървени стърготини, люцерна и сено. Всичко е аерирано, което позволява създаване на среда, която позволява на естествените микроби и полезните бактерии да работят. Предвижда се част от произведената почва да се предоставя на близките и семейството на починалия, а останалото ще се предоставя за регенериране на земите около Puget Sound.

 

 

""

 

 

С отварянето на първия в света център за компостиране на човешки остатъци през 2021, компанията ще предложи алтернатива на традиционното погребение и кремацията.

 

 

АРХЕОЛОЗИ ОТКРИХА 30 ДЪРВЕНИ САРКОФАГА В ЕГИПЕТ

 

 

 

 

Източник: My Modern Met

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции