<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46652" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Версаче" спира употребата на кожи от кенгуру след натиск

16 Януари 2020
0 906

Италианската модна къща "Версаче" спря употребата на кожи от кенгуру за луксозната си серия облекла след натиск от групата за правата на животните LAV, пише Guardian . Според организацията всяка година в Австралия са избивани около 2,3 милиона кенгура за комерсиални ползи.

 

 

""

 

 

„От "Версаче" заявиха, че спират употребата на кожи от кенгуру”, обяви представител на LAV. „Приветстваме мярката като знак на съпричастност към животните особено днес, когато огнената стихия в Австралия допълнително нанесе катастрофални щети на популацията в добавка към лова”, добавя той.

 

 

29-ГОДИШНА ЖЕНА ПОЗИРА ПОЛУГОЛА С МЪРТВИ ЖИВОТНИ В НОВА ЗЕЛАНДИЯ (ВИДЕО И СНИМКИ 18+)

 

 

Според данни за търговията с месо и кожи от кенгуру, Италия е най-големият им вносител за целите на спортната си индустрия. Марки като "Диадора" от години използват кожите на австралийското животно при производството на футболни обувки. Именно "Диадора" бе първата компания в Италия, която спря доставките си под натиск от LAV през миналата година.

 

 

""

 

 

„Нямаме официално изявление по този въпрос, но можем да потвърдим окончателното спиране на употребата на кожи от кенгуру и то още в производстовото на дрехи от колекциите си за 2019 година”, обявиха от "Версаче".

 

 

""

 

 

През 2018 година брандът забрани употребата на естествени кожи за яки. Година по-рано и от "Гучи" обявиха отказа си от естествени кожи, присъединявайки се към марки като "Армани", "Келвин Клайн", "Хюго бос" и "Ралф и Лорън".

 

 

СПАСИХА КЕНГУРУ, УВИСНАЛО НАДОЛУ С ГЛАВАТА ОТ ОГРАДА (ВИДЕО)

 

 

 

Източник: Guardian  

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции