<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46743" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вратарят на &q...

Бедстващи пуерториканци побесняха, след като случайно откриха склад, пълен с нераздадени провизии (видео)

20 Януари 2020
0 1030

Скандал разтресе Пуерто Рико два дни след поредицата земетресения, заради които 20 000 души бяха принудени да напуснат домовете си. Докато хората бедстват и спят на улицата, граждани намериха случайно разрушен от трусовете огромен склад с нераздадени провизии още от 2017 година, съобщава CNN.

 

 

""

 

 

Смята се, че консервите с храна и тонове бутилирана вода са били част от спешната помощ за страната, ударена от урагана "Мария" преди две години. Заради скандалното разкритие директор на Службата за управление при извънредни ситуации в Пуерто Рико Карлос Ачеведо беше уволнен.

 

 

""

 

 

От същата служба отрекоха да са отказали помощ на пострадалите и увериха, че всички са получили храна, вода, памперси, бебешки млека и легла.

 

 

""

 

 

В медиите и социалните мрежи бяха разпространени кадри, на които се вижда как хората разбиват металните врати на склада и призовават властите незабавно да разпределят доставките. Семейства с малки деца започват да се редят на опашка пред склада, надявайки се да получат храна и бутилирана вода. Към момента повече от 8000 души живеят в приюти на открито и центрове за временно настаняване.

 

 

""

 

 

Властите уверяват, че около 600 палета с вода от същия склад са били раздадени, когато ураганът "Дориан" и ураганът "Карен" удариха страната миналата година. Според тях част от провизиите са останали в склада, защото са били с изтекъл сорк на годност.  „Не е получавана заповед за изземване или унищожаване на тези провизии“, се казва в изявление на службата.

 

 

""

 

 

Източник: CNN

Видео: Daily Mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции