<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46865" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

След като му отказаха "Няма такава държава" Слави Трифонов ще регистрира "Има такъв народ"

21 Януари 2020
0 1390

След като Върховният касационен съд отказа регистрацията на партия „Няма такава държава“, защото използвала цветовете на българското знаме, Слави Трифонов съобщи във Фейсбук, че ще регистрира партия "Има такъв народ", а в логото ѝ ще има съвсем други цветове.

 

 

"НЯМА ТАКАВА БЪЛГАРИЯ": ЗАЩО СЛАВИ ТРИФОНОВ ЧАК СЕГА ПОСЯГА КЪМ ПОЛИТИКАТА

 

 

""

 

 

"Ами, добре. Това ли измислихте? Е, много сте умни, няма що! Така ли мислите, че ще ни спрете? С боички и с наименования? Важно е съдържанието, а не опаковката. Затова ние, същите хора, със същите идеи, със същото съдържание и със същите намерения, ще регистрираме нова партия. С ново име и други цветове! Влизам в регистрация на партия, която ще се нарича „Има такъв народ“ и в логото си ще има съвсем други цветове. Чакам ви да видя какво ще измислите сега!", написа още Трифонов.

 

 

""

 

 

ЩЕ СЛЕЗЕ ЛИ СЛАВИ ТРИФОНОВ ОТ "ФЕРАРИТО С ЦВЯТ ЧЕРВЕН", ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ПОЛИТИКАТА?

 

 

Причината за отказа на съда е в символа на "Няма такава държава" – синя ръка с три ивици – бяла, зелена и червена. Върховните магистрати също са на мнение, че е "достатъчно внушението на използвания символ да е силно, а не символът да е напълно идентичен със знамето". Според Закона за политическите партии гербът и знамето не могат да бъдат използвани в партийни символи. Съдиите напомнят, че партията отново може да поиска регистрация, ако изпълни изискването на закона. 

 

 

Източник: Фейсбук

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции