<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=47011" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Обявиха грипна ваканция в София от понеделник чак до 6 февруари

24 Януари 2020
0 420

Обявена е грипна епидемия на територията на София-град от понеделник, 27 януари. От Министерството на образованието съобщиха, че от 27 януари до 4 февруари, включително, поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София. Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок, съобщиха от Столична регионална здравна инспекция.

 

 

""

 

 

От понеделник грипна епидемия ще бъде обявена и на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово. От днес грипна епидемия е обявена на територията на област Велико Търново. В тези области се спират плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Ще бъдат спрени още детските и женските консултации, както и профилактичните прегледи при общопрактикуващуте лекари. Спира се и звършването на имунизации и реимунизации.

 

 

""

 

 

Днес са отменени учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил. Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са отменени учебните занятия. 

 

 

Източник: Столична регионална здравна инспекция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции