<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54789" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Собственикът на “Левски” е арестуван заедно с Васил Божков

02 Февруари 2020
0 1907

Собственикът на мажоритарния пакет акции във футболен клуб “Левски” – Георги Попов, е бил арестуван заедно с бизнесмена Васил Божков в Обединените арабски емирства, съобщи бТВ.

 

Това потвърди официално главният прокурор Иван Гешев. Попов има обвинение за участие в организирана престъпна група. То му беше повдигнато заедно със 7-те обвинения на Божков.

 

Васил Божков е бил задържан в Обединените арабски емирства (видео)

 

От 6 март 2019 г. Попов е притежател на 86,6% от акциите на “Левски”. На официалното Общо събрание той се представи като вицепрезидент на НОВЕ Холдинг.

 

Справка в Търговския регистър тогава показа, че през годините Попов участва в управлението на над 35 фирми, а собственост има в 17 от тях. Заедно с Божков той е в съвета на директорите на компаниите от хазартния сектор “Национална Лотария” АД и “Ню Геймс” АД. Със своята ГКПГ АД държи 5% от собствеността в “Лотария БГ” ООД, уточнява бТВ като цитира “Дневник”.

 

МВР разпространи видео и снимки от претърсените имоти на Васил Божков

 

През 2000 г. оглавяваният от него “Йорсет холдинг” купува фалиралата Първа частна банка АД, припомня бТВ, позовавайки се на “Капитал”. Според Комисията по досиетата той е бил агент на Първо главно управление на ДС с псевдоним “Китин”. Заедно с единия от собствениците на ЦСКА – Юлиян Инджов, Попов е бил в ръководството на “Пътни строежи – Пълдин” АД (фирмата е собственост на Инджов и е в ликвидация).

 

Източник: бТВ

Снимка: Булфото

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции