<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56065" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

За първи път САЩ ще санкционират българин заради корупция, до дни съобщават името му (видео)

04 Февруари 2020
0 1830

До няколко дни държавният секретар на САЩ ще оповести името на българин, който е със забрана да влиза в страната заради корупция, пише Сега. Информацията дойде от американския посланик Херо Мустафа.

 

„САЩ имат намерение да предприемат по-твърди мерки в борбата с корупцията. Затова скоро ще оповестим първия българин, на когото ще бъде наложена забрана за влизане в САЩ заради корупция. Има конкретна разпоредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на САЩ да назове длъжностни лица, замесени в корупционна дейност”, каза тя пред Нова тв.

 

БОЙКО БОРИСОВ ПОКОРИ СЪРЦЕТО НА АМЕРИКАНСКАТА ПОСЛАНИЧКА (ВИДЕО)

 

И добави: “Месец, след като казах, че ще направим това, ние действително ще оповестим име. Причината е, че смятам, че е важно да работим заедно в борбата с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го правим. Това ще бъде само първото име, но после ще има и други. Впоследствие ще разгледаме целесъобразността да приложим глобалния закон „Магнитски” и други твърди мерки. Ние не се отнасяме към този въпрос повърхностно. За да назовем конкретно лице, трябва да имаме доказателства. Този първи случай е много ясен и затова решихме да действаме бързо. И това ще се случи след няколко дни”.

 

Припомняме, че през ноември месец Мустафа обяви, че САЩ няма да допускат на своя територия корумпирани български държавни служители и членове на техните семейства. Тогава Херо Мустафа обяви в прав текст, че САЩ ще използват “инструменти със зъби”, за да подпомогнат борбата с корупцията и върховенството на закона в България.

 

Една от мерките е отказ да бъдат издавани визи на корумпирани държавни служители и членовете на тяхното семейство.

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции