<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56190" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Новият подход на Facebook ще ядоса много хора, твърди Зукърбърг

06 Февруари 2020
0 166

Марк Зукърбърг твърди, че Facebook ще отстоява принципите си за свободно изразяване и криптиране, дори ако методите им получат негативни реакции.

 

“Това е новият подход на компанията и мисля, че ще ядоса много хора. Честно казано, старият подход също вбесяваше мнозина, така че ще опитаме нещо различно”, заяви Зукърбърг по време на среща на “Silicon Slopes Tech” в Юта.

 

Основателят и изпълнителен директор на Facebook заяви, че целта на неговата компания в дългосрочен план е да не прави нищо, което би било счетено за “твърде обидно”, но сега той променя този подход, тъй като смята, че има прекомерна цензура.

 

 

Новият подход на Facebook ще ядоса много хора, твърди Зукърбърг

 

 

“Все по-често ни призовават да цензурираме много различни видове съдържание, което ме кара да се чувствам наистина неудобно”, каза Зукърбърг, като признава отговорността на Facebook да прочиства платформите си от съдържание, свързано с тероризъм, експлоатация на деца и подбуждане към насилие.

 

„Ще премахваме съдържанието, което е наистина вредно, но в определен момент трябва поставим граници“, добави той.

 

Той също каза, че Facebook ще продължи да се бори за криптирането – друга позиция, която предизвика спорове през последните месеци. Компанията попадна под обстрел за това, че позволява на политиците да пускат лъжливи реклами, в момент, когато Twitter реши да забрани изцяло политическите реклами.

 

МАРК ЗУКЪРБЪРГ ЗАЩИТИ РЕШЕНИЕТО НА FACEBOOK ДА НЕ ПРЕМАХВА ПОЛИТИЧЕСКИ РЕКЛАМИ С НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ

 

 

Зукърбърг все по-често подкрепя и говори за решимостта на Facebook да се придържа към своите подходи, дори и да са противоречиви. Неговите коментари в Юта бяха направени дни, след като той заяви, че целите му за следващото десетилетие „не трябва да бъдат харесвани, а разбрани“.

 

“Ако не се застъпвате за нещата, които интересуват хората, тогава не е възможно те да ви подкрепят в това, което правите”, каза той.

 

 

Източник: CNN

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции