<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56378" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

BBC ще продуцира документален сериал за Грета Тунберг

11 Февруари 2020
0 163

Медийната група на ВВС обяви, че ще продуцира документален сериал за младата екоактивистка Грета Тунберг.

 

Поредицата ще проследи международния “кръстоносен поход” на шведката, която я отвежда до някои от най-необикновените места на земята, докато тя проучва какви действия могат да бъдат предприети за ограничаване на климатичните промени и щетите, които те причиняват.

 

НОМИНИРАХА ГРЕТА ТУНБЕРГ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР

 

Учените от цял ​​свят са съгласни, че повишаването на глобалната температура трябва да бъде ограничено до 1,5 градуса от прединдустриалното ниво, за да можем да избегнем необратимите верижни реакции и загубата на планетата. В цялата поредица част от тези експерти ще споделят науката, която се крие под това недвусмислено твърдение.

 

Докато пътува, Грета се среща не само с водещи учени, но и с политически лидери и бизнесмени, като изследва научните доказателства с тях и ги предизвиква да се променят.

 

СПИСАНИЕ “TIME” ОБЯВИ ГРЕТА ТУНБЕРГ ЗА „ЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА 2019“

 

Сериите ще покажат и личното ѝ пътешествие в зряла възраст, докато тя продължава да се сблъсква с реалните световни последици от бездействието в областта на климата.

 

Роб Лидъл, изпълнителен продуцент на BBC Studios, казва: „Промените в климата са може би най-важният въпрос от нашия живот, така че се чувствам длъжен да създам авторитетна поредица, която да изследва фактите и науката зад тази сложна тема. Да можеш да направиш това с Грета е изключителна привилегия.”

 

 

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции