<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56513" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

WhatsApp достигна 2 милиарда потребители

13 Февруари 2020
0 142

WhatsApp натрупа два милиарда потребители, като към края на 2017 г. наброяваше 1,5 милиарда абоната., съобщи компанията в сряда.

 

Приложението за съобщения бе създадено през 2009 г. и придобито от Facebook през 2014 година, като въпреки огромния брой потребители, ръстът на WhatsApp си остана стабилен, след като приложението си спечели нови 500 милиона клиенти през последните две години.

 

WhatsApp е известно със своята технология за криптиране, която гарантира, че цялото съдържание в чатовете е защитено по подразбиране. Приложението не може да чете съобщенията ви или да слуша обажданията, които се провеждат между потребителите, според публикация в сайта на приложението.

 

 

WhatsApp достигна 2 милиарда потребители

 

 

Технологията за криптиране обаче постигна обратна реакция по целия свят от съображения за сигурност. В Индия например, където WhatsApp има най-много потребители, отколкото всички ддруги приложения за съобщения, правителството призова за регулации, които да му дават достъп до криптирани данни.

 

В Австралия и Обединеното кралство също се обсъждат подобни закони.

 

През октомври главният прокурор на САЩ Уилям Бар помоли Facebook да забави плановете си за криптиране на съобщения на своята платформа, като се позова на това, че информацията, свързана с тероризма и сексуалния трафик, може да бъде разпространена в криптирани приложения за съобщения.

 

WhatsApp обаче силно защитава своята технология за криптиране.

 

“Няма да правим компромиси със сигурността, защото това би накарало хората да се чувстват изложени на по-голям риск”, каза говорител на WhatsApp в сряда.

 

„Ние работим с най-добрите експерти по сигурността и използваме водещи в индустрията технологии, за да спрем злоупотребите, както и да предоставяме контрол и начини за докладване на проблеми, без да се жертва поверителността на потребителите“, каза още той.

 

 

Източник: CNN

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции