<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56530" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Във Виетнам възпитават подрастващите, че хомосексуалността е психично заболяване

13 Февруари 2020
0 100

Във Виетнам младите хора продължават да бъдат възпитавани с разбирането, че хомосексуалността е вид “болест” и “психично разстройство”, което може да бъде излекувано, въпреки че съществува законодателство, което е предназначено да защитава правата на ЛГБТ общността, пише The Guardian.

 

 

ОСЪДИХА ТИЙНЕЙДЖЪР ЗА НАПАДЕНИЕТО НАД ГЕЙ ДВОЙКАТА, „ОТКАЗАЛА ДА СЕ ЦЕЛУНЕ“ В АВТОБУС

 

 

Стигматизацията и дискриминацията по отношение на сексуалната ориентация и половата идентичност са предпоставка за упражняването на вербален тормоз над младите ЛГБТ-хора. Като в някои от случаите се стига и до физическо насилие, това става ясно от публикуван доклад на неправителствената организация Human Rights Watch (“Хюман Райтс Уоч”).

 

 

Активисти призовават правителство на Виетнам да изпълни обещанията си относно защита правата на ЛГБТ общността.

 

 

Туйет, на 18 години, споделя: “По време на час, когато дискутирахме теми относно семейството и брака, учителят каза: “Хомосексуалността е болест и това е много лошо”. 

 

 

“Върху младите хора се оказва сериозен натиск по отношение на това да бъдат хетеросексуални”, казва училищен съветник пред интервюиращи от “Хюман Райтс Уоч”. 

 

 

“Постоянно се говори как привличането към човек от същия пол е грешка, която може и трябва да бъде поправена”, допълва още психологът.

 

 

БОКСЬОРКАТА ЕЙПРИЛ ХЪНТЪР МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСЪДЕНА ЗАРАДИ РОМАНТИЧЕН КАДЪР С ПРИЯТЕЛКАТА СИ НА МАЛДИВИТЕ (СНИМКИ)

 

 

Миналата година просветното министерството на Виетнам изготви програма с насоки относно ЛГБТ-сексуалното образование, но тя все още не е въведена в училищата. Камбоджа, Япония и Филипините съвсем наскоро въведоха законодателство за защита на ЛГБТ правата на младите хора.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции