<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56771" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъже с бус из...

Шефът на АПИ: Премиерът беше в правото си да реагира така (видео)

20 Февруари 2020
0 476

“Премиерът Борисов беше прав да реагира така”. Това заяви пред бТВ директорът на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски, който беше унижен от премиера Бойко Борисов по време на редовното заседание на Министерски съвет вчера. 

 

 

БОРИСОВ ЗАПЛАШИ АПИ С УВОЛНЕНИЯ, БЕСЕН ИМ Е ЗАРАДИ СКАНДАЛА С ВИНЕТКИТЕ ОКОЛО СОФИЯ (ВИДЕО)

 

 

Въпреки обещанието на премиера отпреди година, че пътищата около София и Северната скоростна тангента ще бъдат извадени от обхвата на толсистемата, АПИ излезе със съобщение, че пътищата са платени. Хората от Нови Искър и Бистрица излязоха на протест, което вбеси премиера и той нареди на Терзийски да обикаля селата “като глашатай” и да обяснява, че винетки няма да има. 

 

 

Шефът на АПИ: Премиерът беше в правото си да реагира така (видео)

 

 

Терзийски не можа да обясни защо цяла година, от времето на обещанието на премиера до момента, не е направено нищо за изваждането на тези пътища от обхвата на платената система. Припомняме, че АПИ и Столична община водят преговори от една година за това кои пътища ще отпаднат от обхвата и за кои Столична община ще плаща за поддръжката. Въпреки това до момента резултат няма. По негови изчисления София ще трябва да плаща по около 8 млн. лв. на година за поддръжката на 151-те километра, които ще бъдат извадени от системата.

 

 

Терзийски обясни, че Столична община вече е депозирала искането си за отпадане на 11 трасета от околията на София. Трябвало обаче да се направи и анализ за това какви приходи очакват от АПИ, колко ще трябва да плаща Столична община и т.н., което забавило процеса. 

 

 

Шефът на АПИ: Премиерът беше в правото си да реагира така (видео)

 

 

Директорът на АПИ за пореден път обясни, че нито един водач не е глобен за шофиране без винетка по тези пътища. Терзийски призна, че не е предупредил премиера за забавянето на преговорите, но пък е казал на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова. Той не знаел дали тя е предала информацията към премиера. “Не, не смятам, че имам лична вина за това, че не сме постигнали споразумение. Ние работим и в момента много активно”, каза още пефът на АПИ. 

 

 

КАК ШЕФЪТ НА АПИ СЕ ПРЕВЪРНА В ГЛАШАТАЙ СЛЕД ХОКАНЕТО ОТ БОРИСОВ (ВИДЕО)

 

 

Терзийски сподели, че на близките му не им е станало приятно от думите на премиера, но продължи, че “такива са рисковете да участваш в упралението”. От обясненията му стана ясно и че все пак не е послушал премиера напълно – говорил е лично с кметовете на някои на населени места, с други по телефона. Като глашатай обаче, засега, не се е изявявал. 

 

 

Източник: бТВ

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции