<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56822" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Атеист получи хиляди обезщетение, след като му отказаха да си сложи табела на колата “Аз съм бог”

21 Февруари 2020
0 127

Мъж спечели 150 000 долара (около 273 хиляди лева) в съдебно дело, след като осъди служители в Кентъки, защото му отказали регистрационна табела за колата, на която пише „Аз съм бог“, пише Daily Mail.

 

 

През ноември 2016 г. Бени Харт завел дело срещу щата Кентъки, след като работник от отдел „Транспортни средства“ отказал искането му с мотива, че това може да разсее другите шофьори и че табелите не могат да бъдат „вулгарни или нецензурни“.

 

 

Атеист получи хиляди обезщетение, след като му отказаха да си сложи табела на колата &#8220;Аз съм бог&#8221;

 

 

През ноември 2019 г. мъжът получи разрешение за получаване на регистрационната табела, след като бе решено, че забраната е нарушение на Първата поправка.

 

„Благодарен съм, че най-накрая имам същата възможност да избера лично надписа за моя регистрационен номер, както всеки друг шофьор“, каза Харт. „Няма нищо неподходящо в моето послание и религиозните ми вярвания подлежат на моето индивидуално тълкуване“.

 

 

Бени Харт е пенсионер, работил в пощенските служби, женен за любимата си от средното училище. Той е отгледан в религиозно семейство, но започва да поставя под въпрос религията още като дете и сега се идентифицира като атеист.

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции