<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57210" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Арестуваха 54-годишна жена, обадила се на полицията над 1200 пъти

04 Март 2020
0 2443

Арестуваха 54-годишна жена в Лондон, позвънила над 1200 пъти на телефона за спешни обаждания. Йелена Боброва, която звъняла на полицията постоянно в последните три години и по този начин пречела на диспечерите да си вършат работата, ще прекара зад решетките десет седмици, пише британското издание London Evening Standard

 

 

Въпреки че жената била предупредена от властите, тя продължила да се обажда, като на 16 февруари позвънила на полицията общо 39 пъти в рамките на четири часа. Обажданията ѝ не били свързани със някакво престъпление и тя дори предизвиквала полицаите да я арестуват. Първоначално при ареста Боброва отрекла да се е обаждала на полицията и се оправдала с “техническа грешка”.

 

 

Арестуваха 54-годишна жена, обадила се на полицията над 1200 пъти

 

 

Местният съд обаче се произнесъл и тя получила присъда от 10 седмици зад решетките. Сержант Тери Колман заяви, че присъдата ѝ трябва да служи за пример на всеки, който смята, че фалшивите обаждания до полицията са нещо забавно. “През 2019 година имаме общо 175 хиляди обаждания, регистрирани като фалшиви или безпричинни. Тези обаждания пречат на хората, които наистина са в опасност да говорят с полицията и да получат помощ, когато са в нужда”, каза още той.

 

 

В края на делото Боброва признала, че е нарушила предупреждението на полицията да не се обажда без причина на спешните служби. 

 

 

Източник: London Evening Standard

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции