<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67104" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Васил Божков ...

Зам.-екоминистър беше освободен от поста си 20 дни, след като го зае

19 Юни 2020
0 1163

Спомняте ли си коя е Славея Стоянова? Това е онзи наскоро назначен зам.-екоминистър, който през 2013 г. ГЕРБ определяха като “гавра” и “кадрови скандал”, а през 2020-та сложиха на високия пост заради това, че е едва ли не единственият експерт във ведомството.

След назначението ѝ в началото на юни, ние от “Господарите” ви припомнихме това несъответствие в позициите спрямо нея на управляващите. Видеото с коментара на Дани Йорданов можете да си припомните горе или на следния линк:

ГЕРБ си назначиха зам.-министър, който през 2013-та наричат “гавра” и “кадрови скандал” (видео)

Ето какво писаха в официалния сайт на партията за нея през 2013 г., когато на власт беше Тройната коалиция – БСП, ДПС и Атака:
„БСП и ДПС са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали Славея Стоянова за директор на РИОСВ – Хасково. В продължение на години оглавяваното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха в Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено от собственика Валентин Захариев и дясната му ръка Славея Стоянова. Назначението й за шеф на РИОСВ не може да се изтълкува по друг начин освен като гавра и с държавните органи, и с комитета на майките, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на завода, и с всички жители на града и района.”

Зам.-екоминистър беше освободен от поста си 20 дни, след като го зае

По-малко от месец по-късно това назначение буди още по-голямо недоумение, защото Славея Стоянова вече напуска поста си. Правителствената информационна служба днес съобщи, че премиерът Бойко Борисов днес я е освободил, като се уточнява, че освобождаването е по желание на Стоянова. В съобщението не се посочва кой ще я замени на поста.

Славея Стоянова влезе в екоминистерството на 1 юни, когато със заповед на премиера Борисов зае поста на арестувания след шумна акция заместник-министър Красимир Живков. Прокуратурата повдигна обвинения на Живков и още 10 души, сред които братята Пламен и Атанас Бобокови, за участие в организирана престъпна група и данъчни престъпления по разследването за вноса и преработка на отпадъци.

В деня на назначаването на Славея Стоянова екоминистърът Емил Димитров я определи като “най-добрия експерт, с който министерството разполага”, но заяви, че очаква атаки към нея, за които я предупредил да е готова.



Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции