<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67364" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво криете ...

РИОСВ-Бургас си „измива ръцете“ за Алепу? (РЕПОРТАЖ)

23 Юни 2020
0 6573

Скъпи приятели, строежът на Алепу предизвика общественото недоволство и принуди редица институции да влязат в обяснителен режим, давайки дефиниции за същността на интересната постройка. Според инвеститора това е подпорна стена, а еко министърът Емил Димитров я определи като „проект за много хубав хотел“.

Строежът на „Алепу“ е продължил въпреки забраната, според бивш служител на РДНСК-Бургас (видео)

Основна част от критиките и проверките на прокуратурата са съсредоточени в РДНСК – институцията, издаваща разрешителните за строеж. Оказва се обаче, че разрешителното за стената се базира на решение на РИОСВ-Бургас, което позволява на проекта да бъде реализиран без да се извършва задължителната по закон Оценка за вредата върху околната среда.

Предлагали пари на общински съветници, за да се продаде земята край Алепу (видео)

Към нас се обърна общинският съветник от Бургас Димитър Найденов. Във видеовръзка с репортерката ни Виктория Симеонова той обясни, че постройката на Алепу представлява крайбрежно укрепително съоръжение с цел превенция от ерозия и като такова в процеса по озконяването му извършването на Оценка за вредата върху околната среда е задължителна. Остава загадка защо директорът на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова е решила, че такава не е необходима – предвид, че самата тя е специалист по ОВОС и е напълно наясно със законодателството в тази насока.

Скандално: 23 нови строежа са предвидени в защитената зона “Алепу” (видео и снимки)

Обръщаме се към Прокуратурата с искане за незабавна проверка на законосъобразността на решението на РИОСВ-Бургас, защото вярваме, че потвърждаването на неговата незаконност ще принуди инвеститорите не просто да се откажат да строят в апетитната зона, но и да съборят постройката и да възстановят природата в района. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции