<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69244" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 232 са новите с...

Поне петима от абитуриентите на СМГ в София са с коронавирус (видео)

16 Юли 2020
0 1940

Ако потърсите името Евгени Кайряков, ще прочетете за постиженията на младеж, олимпиец по математика с много медали. Той освен това е бъдещ възпитаник на един от най-престижните университети в света – Харвард.

Преди дни обаче олимпиецът публикува пост в социалните мрежи на тема, различна от математиката, разказва bTV. Във Фейсбук той сподели историята си на заразяване с Covid-19.

Проф. Кантарджиев: Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове

Ето какво каза Евгени:

„Пиша този пост в отговор на текста, който обвинява мен и родителите ми в „безотговорност“ и „болна амбиция“, се чете в позицията на математика. Текстът, за който говори, е от майка, чието дете е било в една стая с Кайряков по време на контролите за определяне на отбор по математика.

Младежът е категоричен, че никого не е изложил на опасност и посочва други мотиви зад написването на гневния пост.

В крайна сметка от двете публикации във Фейсбук се разчу, че сред випускниците от СМГ, били заедно на бал, има и други заразени. От РЗИ потвърдиха за поне петима души.

Оттам допълниха също, че „конкретна цифра не може да бъде посочена, тъй като не всички са посочили, че са завършили съответното училище“.

60% от присъствалите на абитуриентския бал във Велико Търново са с COVID-19

Учителите в СМГ, които също са били на бала, са си направили PCR тестове по собствено желание. Резултатите им са отрицателни, казаха от ръководството на училището, а същото беше потвърдено и от РЗИ-София.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции