<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69294" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 267 са новите с...

Многохилядни протести заляха страната след решението на правителството да остане (видео)

17 Юли 2020
0 4353

Многохилядни протести заляха страната снощи, след като правителството обяви, че възнамерява да изкара мандата си до пролетта.

Демонстрации имаше както в София, така и в редица други населени места.

Извънреден брифинг на правителството: Коалицията ще си изкара мандата докрай (видео)

В столицата за осма поредна вечер протестът се събра под прозорците на властта. Протестиращите обещаха, че няма да си тръгнат, докато кабинетът на Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев не подадат оставка.

Многохилядни протести заляха страната след решението на правителството да остане (видео)

Много от участниците дори се заканиха, че скоро ще преминат към гражданско неподчинение, като блокиране на пътища и влакове.

Многохилядни протести заляха страната след решението на правителството да остане (видео)

В София протестът приключи с опит за провокация. Около 22:30 ч. група млади мъже се насочи към полицейския кордон пред входа на Министерски съвет. Там те потърсиха конфронтация с органите на реда, като минути преди това хвърлиха 2 димки пред и зад кордона.

Многохилядни протести заляха страната след решението на правителството да остане (видео)

Ключова реакция на протестиращи граждани предотврати сблъсъка с полицията. Те направиха жива верига и отделиха полицията от мъжете, търсещи конфронтация.

“Галъп”: 58% от българите искат оставка на правителството, 32% са против, според ново проучване

Около 10 000 излязоха на улицата снощи в Пловдив. Протестът започна по същото време, когато премиерът Бойко Борисов се срещаше с актива на ГЕРБ в града под тепетата.

Пловдивчани бяха организирали два успоредни протеста, които малко преди 20 ч. се сляха на площад „Стефан Стамболов“. Хилядното множество блокира за около половин час възловите булеварди „ Цар Борис Трети Обединител“ и „6-ти септември“.

Демонстрантите освиркаха сградата на Съдебната палата и завършиха шествието на площад „Съединение“ пред пловдивската прокуратура, където призоваха правителството и главния прокурор да си подадат оставките.

Видео от протеста в града под тепетата можете да гледате по-горе.

Във Варна се проведе масов антиправителствен протест за седми пореден ден. Недоволството в града расте, като днес хората бяха много повече от вчера.

За първи път на площада излязоха в Монтана и във Враца.

В Хасково протестиращите за поредна вечер поискаха оставка на главния прокурор и смяна на управлението, а не частичен ремонт на кабинета.

Протестно шествие се проведе и в Сливен.

А в Русе поредният ден на протести събра отново недоволните пред Съдебната палата.

Видео: podtepeto.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции