<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69312" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаи и про...

СДВР: 8 души са задържани на протеста в София снощи (видео)

17 Юли 2020
0 4188

“8 души са задържани на снощния протест, до ескалация на напрежението не се стигна.” Това каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг в Столичната дирекция на вътрешните работи.

По думите му, снощи е имало общо три мероприятия, част от които са били организирани от политически партии.

Многохилядни протести заляха страната след решението на правителството да остане (видео)

„Не може да се каже за всички участници кой за какво е бил. Искам да благодаря на всички служители на МВР и всички полицаи, които за пореден ден опазиха обществения ред в столицата. Голяма част от тях са на позиция в почивния си ден, а други след 12-часов работен ден. Няма нито един полицейски служител, който да почива. Всички работят“, посочи Златанов.

Полицаи и протестиращи изпяха заедно българския химн на протеста в София (видео)

СДВР: 8 души са задържани на протеста в София снощи (видео)

„Искам да поздравя тази част от протестиращите, които проявиха разум снощи и при оформянето на агресивна група протестиращи след 22.00 часа, се разграничиха от тях и подпомогнаха да не се стига до ескалация на напрежението. Полетяха бутилки и всички медии отразиха какво можеше да се случи. Бяхме готови за реакция. До такава не се случи благодарение на служителите ни и на част от гражданите, които бяха там. Преди и след протеста лица, които бяха от тази група, са задържани 8 лица. В двама от тях имаше наркотици, а в останалите – ножове, спрейове със сълзотворен газ, боксове и пиротехнически изделия“, каза още той.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Tihomir Petrov

    19 Юли 2020

    Една от системите ,която трябва да бъде сменена е МВР !!!

Реакции