<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69708" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов смен...

Вижте кои са новите министри в кабинета “Борисов 3” (снимки)

23 Юли 2020
0 6561

След проведения днес извънреден коалиционен съвет, станаха ясни имената на тримата нови членове на правителството.

Министърът на икономиката Емил Караниколов ще бъде заменен от досегашния си заместник Лъчезар Борисов. Министър на вътрешните работи на мястото на Младен Маринов става главен комисар Христо Терзийски, а досегашният министър на здравеопазването Кирил Ананиев пък ще бъде заменен от директора на Александровска болница проф. Костадин Ангелов.

Ето кои са те:

Лъчезар Борисов

Вижте кои са новите министри в кабинета &#8220;Борисов 3&#8221; (снимки)
Лъчезар Борисов. Снимка: БулФото

Досегашният зам.-министър на икономиката е роден през 1978 г. в Самоков. Завършил е специалност „Макроикономика“ в УНСС, като втората му специалност е „Счетоводство и финанси“. Специализира „Устойчиво развитие“ във Венециански международен университет и Регионалния център по околна среда в Будапеща, както и „Счетоводни и одит регулации“ към Световната банка. Завършва обучение по „Предприемачество и рисков капитал“ в Американския университет и има успешно преминати курсове по „Управление на проекти“ (WIFI, Австрия), „Насърчаване на преките чуждестранни инвестиции“ (JICA, Япония), „Борсово-валутна търговия и банки” (CITIGRUP и CITIBANK) и др.

Публикувал е научни статии в сферата на антимонополното законодателство и моделите на пазарно стопанство, платежния баланс на страната и банковата ефективност при сливанията и поглъщанията.

Главен комисар Христо Терзийски

Вижте кои са новите министри в кабинета &#8220;Борисов 3&#8221; (снимки)
Главен комисар Христо Терзийски

Роден е на 31 юли 1968 г. в Кюстендил. Завършил е висшето си образование в Техническия университет в София. През 1996 г. започва като офицер в сектор „Криминална полиция“ в Шесто РУ в София. Кариерата му е свързана с този сектор, както и с борбата с дрогата. През 2009 г. става зам.-директор на СДВР, а от 24 февруари 2015 г. оглавява Главна дирекция „Национална полиция“.

Христо Терзийски е преминал през специализирани курсове към Международна правоприлагаща академия – ILEA – през 2005 г. в Будапеща и през 2008 г. в Розуел, Съединените щати.

Проф. Костадин Ангелов

Вижте кои са новите министри в кабинета &#8220;Борисов 3&#8221; (снимки)
Проф. Костадин Ангелов. Снимка: Александровска болница

Роден на 7 юни 1977 г., специалистът по коремна хирургия започва професионалния си път като лекар от спешното отделение на Центъра за спешна медицинска помощ – София област. От юни 2006 г. до март 2013 г. ръководи хирургичен екип на УМБАЛ „Александровска“, а от тогава до наши дни е изпълнителен директор на лечебното заведение.

Преподава на студенти в Медицинския университет. Автор е на учебници, участва в различни експертни структури на национално равнище. Освен по медицина, проф. Ангелов има магистърски степени по обществено здраве и здравен мениджмънт, както и по финанси.

Вижте кои са новите министри в кабинета &#8220;Борисов 3&#8221; (снимки)
Николина Ангелкова. Снимка: БулФото

Министърката на туризма Николина Ангелкова остава без заместник. Ресорът ѝ се поема от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

Вижте кои са новите министри в кабинета &#8220;Борисов 3&#8221; (снимки)
Кирил Ананиев. Снимка: БулФото

Кирил Ананиев освобождава здравното министерство, за да се завърне като министър във финансите, където е бил заместник в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции