<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70147" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България се в...

С дни размотават заразен с COVID-19 пациент (РЕПОРТАЖ)

30 Юли 2020
0 8219

Скъпи приятели, всеки ден в България има по над 100 новооткрити заразени с COVID-19. Още в началото на епидемията имаше случаи на немърливост от страна на Регионалните здравни инспекции или на медицинските лица, която доведе до немалко пациенти, оплакващи се от отказ от лечение.

Размотават в три болници мъж в тежко състояние (РЕПОРТАЖ)

Към нас се обърна жена от Перник, чиито приятел от миналата сряда е със симптоми на COVID-19, но в продължение на дни се е молил на РЗИ и на Спешна помощ да бъде тестван. Във видеовръзка с нашата репортерка Виктория Симеонова загрижената жена сподели, че от РЗИ и Спешна помощ са си „прехвърляли топката“ затова кой може да разпореди мъжът да бъде тестван. След като състоянието му се влошава, той е приет в Инфекциозното отделение на Пернишката многопрофилна болница, вместо в специално обособеното за пациенти с COVID-19 отделение в Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Перник.

Още по-притеснителен е фактът, че вчера е станало ясно, че пациентът е с положителен PCR тест, но нито едно от контактните му лица не е било издирено до момента. По свое собствено желание приятелката му се е изолирала, има и леки симптоми, но не е получила предписание затова от РЗИ.

Случващото се тя определя като пълна безотговорност от страна на РЗИ и на Спешна помощ. А ние от „Господарите“ очакваме становището на Здравната инспекция по случая и се надяваме на по-внимателно и отговорно отношение към пациентите. Сигнализирайте ни, ако попаднете в подобна ситуация!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции