<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70163" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Варненци бло...

СДВР: Има вероятност да се стигне до физически сблъсъци при блокадата на София (видео)

30 Юли 2020
0 2623

“Днес се очаква сериозно затруднение при придвижването в столицата заради протестите, създали сме необходимата организация.” Това каза на брифинг директорът на СДВР Георги Хаджиев.

“Към момента на пл. „Орлов мост“ малка част от протестиращите са разположили около 10 палатки и воденето на разговори с тях е изключително непродуктивно. Затруднения ще има и по бул. „Цар Освободител“, защото от пл. „Независимост“ към Президентството също има 8 палатки и там има около 10- ина протестиращи“, посочи той.

„Цяла нощ с колегите сме водили разговори, защото голяма част от кръстовищата в центъра, с протестиращите. Към малките часове постигнахме резултати и няколко кръстовища бяха освободени и там трафикът няма да бъде затруднен. Искам да призова всички граждани да бъдат толерантни“, каза още той.

И добави: „Създали сме необходимата организация, за да могат столичани да се придвижват и да стигнат до работните си места, тъй като към настоящия момент пл. „Орлов мост“ е блокиран”.

“Няма задържани от снощните протестни действия, полагаме огромни усилия да не се стига до физически сблъсъци”, каза още директорът на СДВР.

“Голямо е притеснението, че въпреки нашите усилия и призиви, може да се стигне до физически сблъсъци и полагаме огромни усилия да не се стига до такъв критичен момент“, посочи Георги Хаджиев.

„Надявам се на здравия разум и на протестиращите, и на останалите граждани. За нас е изключително важно всички да бъдем толерантни. Ние никога не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да постигнем диалог и да им обясним, че и другите граждани имат права и се опитват да стигнат до работните си места. Трябва да положим максимални усилия, за да запазим мира и всеки, който иска да протестира, да го прави по начин, който е регламентиран законово“, добави той.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции