<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71179" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ARD: Българите ...

Протестиращи посрещат депутатите с яйца и домати, Парламентът е под обсада (видео)

13 Август 2020
0 3709

Десетки демонстранти, носещи домати и яйца, обкръжиха парламента с викове „Оставка“ и замеряха сградата. В 9 ч. започва извънредното заседание на депутатите, а протестиращите обградиха входовете на Народното събрание.

Събитието бе организирано в социалните мрежи от сдружение БОЕЦ под надслов „Домати за депутати“.

Още около 8 ч., когато първите народни представители започнаха да пристигат, вече имаше и протестиращи, а служебният вход на парламента беше замерян с яйца.

В района има засилено полицейско присъствие, на този етап силите на реда са повече от демонстрантите. Движението е отцепено, а в периметъра на Народното събрание има три палаткови лагера на протестиращи.

В София остават блокирани три ключови кръстовища – Орлов мост, Софийския университет и на площад „Независимост“. Булевард „Дондуков“ остава блокиран от майките от „Системата ни убива“.

Депутатите се събират на извънредно заседание днес по искане, внесено от БСП. Според дневния ред народните представители първо трябва да гласуват искане за нова актуализация на държавния бюджет заради кризата с Covid-19 и парите, които правителството ще отпусне борба с коронавируса.

След това трябва да бъде излушан премиера Бойко Борисов, който заедно с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да отговори за насилието над журналисти, протестиращи и партийни активисти по време на Националната конференция на ГЕРБ преди повече от седмица.

Видео: FB/Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции