<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71317" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протеститира...

Коментарите на Христо Иванов и Арман Бабикян за предложения от Борисов “рестарт на държавата” (видео и аудио)

14 Август 2020
0 5088

Двама от лидерите на протеста срещу правителството – Христо Иванов от “Демократична България” и Арман Бабикян от “Отровното трио”, не закъсняха с коментар на дадените от премиера Борисов предложения за “рестарт на държавата”.

Извънредно от Бойко Борисов: Време е за рестарт на държавата, предлагаме Велико Народно Събрание и нова Конституция

Във фейсбук съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов направи свое изявление по повод обявения днес “нов курс” от Борисов. 

Коментарите на Христо Иванов и Арман Бабикян за предложения от Борисов &#8220;рестарт на държавата&#8221;  (видео и аудио)

Той уточни, че говори от името на всички партии в обединението “Демократична България”, а изявлението му идва след консултация с цялото ръководство и от името на председателския съвет. 

Христо Иванов определи идеите на Борисов и ГЕРБ като “излизане в таймаут” за месеци, а може би и за години. Той сравни идеята, обявена от премиера с “клопката” от началото на прехода, когато български елементи на комунистическата партия наложили писането на Конституция вместо реални моментални реформи, както в другите държави от Източния блок. 

Христо Иванов обяви, че “Демократична България” смята, че нито една от съществените промени, които бяха анонсирани от Борисов, не изискват свикване на Велико народно събрание, а могат да бъдат извършени от обикновено такова. Според него може да се искат дори по-смели решения. 

“Всяко едно от предложенията на Борисов в посока на съдебната система бяха разработени от моя екип още през 2015 г., но тогава той ги отхвърли. Кой ще поеме отговорността за загубеното време?”, попита той.

“Това е подмяна на волята за рестарт, тупката на топката и тактическо разиграване – потенциално с години!”, каза Иванов и категорично заяви, че исканията за оставка продължават.

Цялото изказване на Христо Иванов можете да гледате тук:

В същото време в ефира на БНР интервю по телефона даде и друг от лидерите на протестите срещу правителството – Арман Бабикян от “Отровното трио”.

Коментарите на Христо Иванов и Арман Бабикян за предложения от Борисов &#8220;рестарт на държавата&#8221;  (видео и аудио)

Той определи изказването на Борисов като “печелене на време”.

Според него министър-председателят се опитва да се закрепи във властта.

„Изглежда ми като сериозна и едра крачка назад на човек, който е отчаян и се опитва със сетни сили да се закрепи на гребена на властта още известно време. Предложението му почти няма общо с исканията на протеста“, допълни Бабикян в предаването „Хоризонт за вас“.

По думите му желанието за Велико Народно събрание точно от Борисов, „който ненадейно открил, че се е изчерпала старата Конституция, е нещо, което може да изненада само наивници“.

„Този състав на Народното събрание, доминиран от олигархията на Бойко Борисов и от мафиотизирани кръгове, е именно съставът, който трябва да подготви промените в Конституцията“.

Източник: https://bnr.bg/horizont/post/101325775/babikan-borisov-pecheli-vreme

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Vladmm

    14 Август 2020

    Тези са за затвора в казичане!!! Христо Иванов с какви очи излиза да говори!!! Срам!!!

Реакции