<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72634" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Може ли в Бъл...

СДВР: Срещу полицията днес беше изправен криминален контингент и ултраси от провинцията (видео)

02 Септември 2020
0 1469

“Срещу българската полиция не бяха изправени мирно протестиращи граждани, а криминален контингент и ултраси, които бяха доведени от провинцията, търсещи директен сблъсък с колегите.” Това каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев по време на брифинг.

Той подчерта, че действията на столичните полицаи по време на протестите днес са изцяло в законовите им правомощия.

16 души са приети до обяд в болница след сблъсъците в София днес

„Дори бих казал, че на моменти са пасивни. С цената да понесат поражения върху самите себе си полицаите успяха да запазят гражданския мир. Въпреки нашите многобройни призиви за спазване на законоустановения ред и разположените на първа линия колеги с жълти жилетки, което е знак за противопоставянето ни на агресивно поведение от страна на полицията, не срещнахме разбиране и се търсеше директен сблъсък пот страна на протестиращите с органите на полицията“, добави ст. комисар Хаджиев.

Кой кого напръска с лютив спрей на протестите (видео)

„Полицията за пореден път запази гражданския мир, въпреки опитите на част от протестиращите да влязат в директен сблъсък и да предизвикат хаос”, допълни той. 

Видео: Facebook/Дневник

Видео: Facebook/bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Ivelin

    05 Септември 2020

    Как не задържахте тия дето мятат бомби а задържахте хора които си протестират мирно, тези с бомбите вие ги изпращате, и си мислите че сме много прости

Покажи всички Скрий

Реакции