<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72931" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Революционна...

Доц. Чорбанов: Имунният отговор на руската ваксина не значи, че тя работи (видео)

07 Септември 2020
0 836

“Първият етап на ваксината е добър, но това е само първия етап: да се докаже, че тя предизвиква имунен отговор. Това, че ваксината предизвиква имунен отговор, не значи, че ваксината работи”, това каза в предаването “Тази сутрин” по bTV доц. Андрей Чорбанов от Института по микробиология на БАН относно руската ваксина “Спутник V”.

Русия твърди, че ваксината ѝ срещу Covid-19 е дала имунен отговор

Доц. Чорбанов: Имунният отговор на руската ваксина не значи, че тя работи (видео)

По думите му, ако някоя ваксина се въведе в експлоатация до 18 месеца – решението ще е политическо, а не научно. Доц. Чорбанов посочи, че домовете за възрастни хора в Европа са сериозно засегнати от пандемията.

Русия ще изпробва ваксината срещу Covid-19 върху 40 000 души, след като Путин обяви, че действа

„Удължаването във времето дава възможност да се поразят мишени, които в краткосрочен план могат да бъдат опазени. За седмица или месец могат да бъдат опазени всички тези групи, но не може да се случи в рамките на седем-осем месеца или една година“, допълни той.

Ангел Кунчев: Руската ваксина срещу коронавирус не би могла да се ползва в Европа

Според доц. Чорбанов ситуацията в България е спокойна, броят на болните е изключително нисък, а хората не трябва да се притесняват от ръста на заразените. Той уточни, че това се дължи на факта, че през летните месеци хората контактуват по-интензивно.

Видео: bTV, “Тази сутрин”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции