<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73982" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 70 българс...

“Хиполенд” дарява на “Пирогов” печалбата от подкрепилите веригата протестиращи

21 Септември 2020
0 2214

Веригата магазини “Хиполенд” ще дари на столичната спешна болница “Пирогов” педиатричен апарат на стойност 24 500 лева. Това съобщиха от компанията във Фейсбук.

Парите са генерирани в началото на септември, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към “Хиполенд”.

Ето какво гласи съобщението:

“Хиполенд“ дарява на спешната болница „Н. И. Пирогов“ специализиран педиатричен видеоколоноскоп Olympus PCF-Q180AL на стойност 24 500 лева, като голяма част от сумата е формирана от допълнителните приходи, генерирани в началото на септември, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към компанията.

С новия уред лекарите в „Пирогов“ ще могат по-ефективно да диагностицират и лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт при децата. Апаратът ще се използва от отделенията по педиатрия, детска коремна хирургия и хирургия на новороденото. Досега болницата е разполагала единствено с колоноскопи за възрастни, чието използване при деца е рисково, а често и технически невъзможно. Новият уред ще помогне за предотвратяването на рисковете от перфорация и за ефикасно премахване на полипи на дебелото черво, за диагностика и лечение и на деца в кърмаческа възраст, деца с ниска телесна маса или деца, изоставащи във физическото си развитие.

Закупуването и даряването на модерна апаратура на водещи детски клиники е един от основните стълбове в програмата за корпоративна социална отговорност на „Хиполенд“ в последните 5 години. Освен на МБАЛСМ „Пирогов“, компанията е дарила специализирани медицински апарати за лечение на деца на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”, Национална кардиологична болница и на СБАЛ по детски болести „проф. д-р Иван Митев“ в София. Още от основаването си през 2005 г. „Хиполенд“ периодично подкрепя деца, нуждаещи се от лечение, домове за изоставени деца, надарени деца, млади спортисти, детски спортни клубове и много други. И ще продължим да го правим! Мечтата ни е България да бъде по-добро място за живеене, децата ни да бъдат лекувани качествено и излекувани тук, и да имат щастливо детство!”

Припомняме, че в началото на месеца властите започнаха масирани проверки срещу веригата магазини за играчки, само ден след като собственикът ѝ Мариан Колев обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал лошо от сълзотворния газ на полицията.

Мариан Колев, собственик на веригата "Хиполенд": Изненадата е, че  едновременно три различни инстанции дойдоха на проверка - bTV
Кадър: bTV

От „Отровното трио“ призоваха гражданите да отидат на 58-ия ден от протеста с детски играчки, купени от „Хиполенд“.

А ние от “Господарите” бяхме на първа линия при организираната доста странна проверка от страна на държавните институции в “Хиполенд”.

Нашия репортаж можете да си припомните по-горе.

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции