<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74218" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Според Борис...

Здравният министър позволи на депутатите да заседават без маски

24 Септември 2020
0 1403

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов позволи на депутатите да са в пленарна зала без предпазни маски срещу Covid-19. Това става ясно от писмен отговор на министъра до депутатите от левицата Росен Миланов и Георги Свиленски, които го питат дали сградата на Народното събрание е закрито обществено място, както и залата, и съответно дали за заседанията, които се провеждат от сряда до петък, важи заповедта му за носене на маски, пише “Сега”

“Пленарната зала или там, където е ограничен достъпът на граждани в сградите на различните институции, не са обществени закрити места и затова може да не се носи маска”, коментира Свиленски.

Здравният министър позволи на депутатите да заседават без маски

По думите му, здравният министър разрешава депутатите да не използват предпазни маски на заседанията.

В новата сграда на НС журналистите нямат достъп до депутатите (видео)

Преместването на депутатите в новата зала “Света София” в бившия Партиен дом, което стана от началото на септември, бе именно заради коронавируса и възможността в нея те да не са близо един до друг. 

Депутати демонстративно нарушават закона, като ходят без маски в парламента (видео и снимки)

Здравният министър позволи на депутатите да заседават без маски

Според Закона за здравето, за първо нарушение глобата за физическо лице за неносене на маска в изброените закрити обществени места е от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение – от 1000 до 2000 лв. За юридическо лице глобите са от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение – от 2000 до 5000 лв.

Източник: “Сега”

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции