<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74775" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Kъде и с колко...

Още 100 творци се присъединиха към отвореното писмо за оставка: “Обединява ни липсата на морал в управляващите” (видео)

02 Октомври 2020
0 3316

“Липсата на морал, а не провал на конкретни политики на правителството е това, което синтезира точките в отвореното писмо”, обясни за предаването “Тази сутрин” по bTV режисьорът Димитър Коцев – Шошо.

Над 120 видни интелектуалци поискаха незабавна оставка на Борисов, Гешев, Кошлуков и Караянчева

Още 100 творци се присъединиха към отвореното писмо за оставка: &#8220;Обединява ни липсата на морал в управляващите&#8221; (видео)

Отворено писмо, подписано от 123-ма творци, журналисти и интелектуалци бе разпространено в понеделник. Авторите му се обявяват срещу “Модела “Борисов-Доган-Пеевски”.

По думите им, този модел е “свързан с корупция, довела до разграбването на ценен обществен ресурс и тежка криза в доверието на обществото”.

Днес още 100 представители на творчески и интелектуални професии се присъединиха към подписката.

Исканията на творците включват оставки на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, а също и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, председателя на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов.

Още 100 творци се присъединиха към отвореното писмо за оставка: &#8220;Обединява ни липсата на морал в управляващите&#8221; (видео)

“В моя домашен семеен кръг видях как за шест години един човек, един хорист се срина от точно този модел”, каза актрисата Ева Тепавичарова пред bTV. “Ние сме много чувствителни хора – хората на изкуството и не ми се иска това да се случва на други хора.”

“Моралът не е абстрактна категория, а спазването на правилата от всички. Не случайно държавите с повишена чувствителност към морала, са именно тези, които са по-проспериращи”, обобщи Димитър Коцев.

На фейсбук страницата Отворено писмо всеки представител на професии, свързани с “мисълта, творчеството и науката” може да се добави в списъка.

Източник: bTV

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции