<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76307" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опашки за PCR т...

Властите в Северна Корея предупредиха за нахлуващ жълт прах от Китай, който “носи коронавирус”

23 Октомври 2020
0 3318

Властите в Северна Корея предупредиха гражданите на страната за нахлуващ облак от жълт прах, който според тях може да донесе зараза от коронавирус, предаде BBC.

Според данни на агенциите улиците на столицата Пхенян са се оказали пусти в четвъртък след предупрежденията, огласени от държавната телевизия.

Властите в Северна Корея предупредиха за нахлуващ жълт прах от Китай, който &#8220;носи коронавирус&#8221;

Тоталитарната държава все още твърди, че страната е чиста от заразата с Covid-19, но остава в строг режим на тревога от януари, като границите са затворени, а придвижванията на хора са ограничени.

Ким Чен Ун се разплака по време на парад и призна провала си в ръководенето на страната

Държавната корейска централна телевизия (KCTV) излъчи извънредни метеорологични включвания в сряда, предупреждавайки за прилив на жълт прах на следващия ден. Предупрежденията включваха също и национална забрана за извършване на строителни дейности на открито.

Властите в Северна Корея предупредиха за нахлуващ жълт прах от Китай, който &#8220;носи коронавирус&#8221;

Жълтият прах се отнася до пясък от монголски и китайски пустини, който духа в Северна и Южна Корея в определени периоди от годината. Той се смесва с токсичен прах, който от години поражда опасения за здравето и в двете страни.

Все още няма данни за връзка между сезонните преноси на пясък и разпространението на Covid-19, но подобни съобщения се явяват и в Туркменистан, твърдят от редакцията на BBC.

Източник: BBC

Видео: SCMP Clips

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции