<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77433" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето как работ...

Боил Банов: Ще се правят безплатни бързи тестове на посетителите на културни събития (видео)

06 Ноември 2020
0 693

Министърът на културата Боил Банов обяви в предаването “Култура БГ” по Националната телевизия, че безплатни антигенни тестове ще се предлагат на посетителите на театри, музеи и други културни прояви.

“Премиерът ми е възложил експериментално и съвсем безплатно на всички културни събития в страната да се правят тези антигенни тестове, които бързо показват наличие на болестта или начално обхващане на болестта, за да има спокойствие в хората. За да се увеличи броят на тестваното население по естествен път”, обясни Банов.

Влизат в сила нови мерки за хората над 65 години и тийнейджърите в София

“Много скоро ще започне, разработваме механизма, за да може хората спокойно да посещават културни събития, да имат самочувствие, да съществуват нормално, да потребяват култура. Ние сме най-интелигентното население в Европа”, заяви Банов.

“Това е твърда задача на премиера. Той, като постави задача, когато това е свързано със здравето на хората и усещането им за живот, за нормалност, това е ключово, Така че нещата ще се случат бързо”, обеща министърът на културата.

“Политики на затваряне на култура, изкуство, а и на държава, въобще не можем да разговаряме. Няма да има такова нещо. То не е необходимо”, категоричен беше министърът и обобщи, че най-защитени в държавата са културните пространства.

“Държавата в лицето на премиера и в лицето на финансовия министър се ръководи изключително успешно в тези тежки времена. Освен това здравната система вече е подготвена, тя е сериозно подготвена да посрещне предизвикателствата на пандемията”, заяви Банов.

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции