<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77690" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравният ми...

80% от учителите искат онлайн обучение, смятат, че работят в опасна среда

11 Ноември 2020
0 717

79,4% от учителите и директорите у нас смятат, че цялата образователна система трябва да премине временно в електронно обучение от разстояние. Това сочи проучване на Синдикат „Образование“ към КТ “Подкрепа, проведено сред 4270 педагогически специалисти.

76,8% от анкетираните смятат, че училищната среда е опасна за работа. Аргументите са, че така трудно се създава организация заради многото болни и отсъстващи учители и директори, много от учителите показват повишена предпазливост и са в болнични, а други учители и директорите са претоварени, защото постоянно заместват отсъстващи колеги.

В Пловдив учениците от 6-ти и 7-ми клас минават онлайн от днес

„От месеци положението в българското общество, в българското здравеопазване, в образователната система е по-скоро аварийно. В момента имаме затворена здравна система, лични лекари, които лекуват дистанционно и образователни институции, които работят“, посочват от синдикалната организация.

Според проучването, 10% от образователните институции нямат щат за медицинско лице, а още 25% също нямат медицински лица, защото са назначени медицински работници в пенсионна възраст, като последните се страхуват да работят на първа линия и са в разрешен отпуск.

Здравният министър: Въвеждаме нови ограничения от четвъртък (видео)

„При тази ситуация все по логично изглежда решението за временно превключване на образователните институции в страната в обучение в електронна среда от разстояние. Такова решение ще бъде за пазене живота, здравето и оцеляването на българските учители и директори“, посочват от Синдикат „Образование“.

По последни данни над 70% от родителите искат децата им да бъдат обучавани присъствено.

Източник: Синдикат “Образование”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции