<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78134" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Коронавирус: ...

Илон Мъск е напът да стане третият най-богат човек на планетата

17 Ноември 2020
0 443

Милиардерът Илон Мъск е напът да стане третият най-богат човек на планетата, съобщава LadBible.

Вчера стана известно, че автомобилната компания на Мъск “Tesla” е приета в основния индекс на американския фондов пазар S&P 500, който повиши цената на акциите си с около 14 процента. Мъск притежава 20% от акциите на “Tesla”.

Илон Мъск е напът да стане третият най-богат човек на планетата
Снимка: Unsplash

Състоянието му тази година нарастна с 90 милиарда долара, след като цената на акциите на компанията продължи да расте. В следствие на това се очаква Мъск да застане зад Джеф Безос и Бил Гейтс в класацията на най-богатите хора в света.

Илон Мъск е напът да стане третият най-богат човек на планетата

В Неделя SpaceX изстреля успешно първия си космически кораб на оперативна мисия до Международната космическа станция. На борда на капсулата Crew Dragon се намират четирима астронавти н NASA. Те ще прекарат шест месеца на Международната станция в изследвания и опити.

Space X изстреля успешно първия си екипаж до Международната космическа станция (видео)

Мисията в неделя беше под въпрос, след като изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск разкри в Twitter, че изпитва симптоми на Covid-19 и че е дал положителна проба. NASA трябваше да извърши тестове на контактните лица, за да бъде убедена, че нито един участник в оперативната програма не е засегнат. Оказа се, че всичко е под контрол.

Илон Мъск е дал положителен и отрицателен тест за Covid-19 в един и същи ден

Сред екипажа на капсулата SpaceX Dragon бе разпознат и пети член, а именно сладкият герой Baby Yoda от сериала “Мандорианецът”.

Илон Мъск е напът да стане третият най-богат човек на планетата
Снимка: Unsplash

Членовете на екипажа са запазли в тайна мъничкия си спътник, докато достигнат етапа на нулева гравитация, когато Baby Yoda се появи.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции