<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78147" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Илон Мъск е н...

Бебе Йода излетя с астронавтите от Space X и стана част от екипажа на Международната космическа станция (видео)

18 Ноември 2020
0 340

Плюшена играчка на мъничкия герой бебе Йода от сериала “Мандалорианецът”, който открадна милиони зрителски сърца по света, бе забелязана редом с астронавтите от капсулата на SpaceX – Crew Dragon, предаде CNN.

Бебе Йода излетя с астронавтите от Space X и стана част от екипажа на Международната космическа станция (видео)

Във видеото Бебе Йода е забелязано да се рее в безтегловност редом до астронавтите Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър и Соичи Ногучи. В неделя четиримата станаха част от втория в историята полет на космически кораб SpaceX. Първият Crew Dragon, който пренесе хора и се смяташе за тестова мисия, излетя през май.

Space X изстреля успешно първия си екипаж до Международната космическа станция (видео)

Това не е първият път, когато астронавтите на SpaceX водят плюшен приятел със себе си на борда. Такива обекти често се използват като удачни индикатори за нулева гравитация.

През март 2019 г. Илон Мъск – ​​изпълнителен директор на SpaceX – публикува в туитър изображение на тестово изстрелване с играчка във формата на Земята.

Илон Мъск е напът да стане третият най-богат човек на планетата

През май 2020 астронавтите Боб и Дъг Хърли също донесоха със себе си не-човешки член на екипа, в случая – плюшен динозавър.

Бебе Йода и екипът астронавти успешно се присъединиха към екипа на Международната космическа станция след 27-часово пътуване.

Източник: CNN

Видео: YouTube/VideoFromSpace, CNET Highlights

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции