<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78389" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въпроси и отг...

Уволняват 5 служители на пловдивската болница заради починалите пациенти, чакали на стълбите

20 Ноември 2020
0 4430

Вътрешна проверка на УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД в Пловдив е потвърдила вината на общо седем служители, а пет от тях ще бъдат уволнени, предаде NOVA.

Проверката е извършена след смъртта на двама пациенти, за които по-рано тази седмица стана ясно, че преди това са чакали 47 минути на стълбите в лечебното заведение.

По време на редовен брифинг на Оперативния щаб, репортерът ни Виктория Симеонова попита здравния министър проф. Костадин Ангелов кой ще понесе отговорността за трагичния инцидент. 

Министър Ангелов на въпрос на „Господарите“: Готов съм да си подам оставката (видео)

Уволняват 5 служители на пловдивската болница  заради починалите пациенти, чакали на стълбите

В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ.

Задълбочават се неяснотите около починалите пациенти, чакали на стълбището на болницата в Пловдив

В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

От днес, също така в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции