<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79454" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ангел Кунчев:...

Стотици хора в Индия са в болница заради мистериозна болест

07 Декември 2020
0 9389

Мистериозно заболяване е вкарало в болница над 300 души в югоизточната част на Индия, пише CNN. Има и един починал човек, според местните власти, разследващи случаите.

Пациентите в град Елуру, щата Андра Прадеш, съобщават за редица симптоми, включително припадъци, загуба на съзнание и гадене.

Междувременно страната продължава да се бори с пандемията от Covid-19, с втория най-голям брой инфекции в света. Андра Прадеш е един от най-силно засегнатите щати и в момента има повече от 800 000 потвърдени случая.

Стотици хора в Индия са в болница заради мистериозна болест

Но Covid-19 не беше причината за масовите хоспитализации през уикенда.

Полицията в Индия бие с пръчки нарушителите на карантината заради коронавируса (видео и снимки)

“Всички пациенти са тествани отрицателно за Covid-19”, обясни Дола Джоши Рой, окръжен надзирател в района на Западния Годавари в Елуру и добави, че около 180 пациенти вече са изписани, докато останалите са в стабилно състояние.

Пациентът, който е починал, е съобщил за подобни симптоми на останалите, но след това е имал фатален, но несвързан със заболяването сърдечен арест.

При първоначалните кръвни тестове не са открити доказателства за вирусна инфекция, като денга или чикунгуня, две причинени от ухапвания от комари заболявания. Сега властите тестват проби от водата в Елуру за замърсяване, след като беше установено, че всички пациенти приемат вода от един и същ източник.

Източник: CNN

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции