<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80298" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Еманюел Макр...

Хакер проникна в профила на Тръмп в Туитър като отгатна паролата му: MAGA2020

18 Декември 2020
0 3046

Холандски прокурори разкриха хакер, който е успял да проникне в профила на американския президент Доналд Тръмп като отгатнал паролата му: MAGA2020, съобщава BBC.

На нарушителя няма да бъде предявено обвинение, тъй като той действал “етично”, като просто искал да установи сам за себе си степента на защита на акаунта в социалната медия.

Хакер проникна в профила на Тръмп в Туитър като отгатна паролата му: MAGA2020
Виктор Гивърс

“Очаквах системата за защита да ме блокира след четвъртия опит или поне да поиска от мен да предоставя допълнителна информация, но това не се случи”, споделя Виктор. На петия опит напористият млад мъж успял да влезе в профила.

Виктор Гийвърс публикувал серия от скрийншотове на 22 октомври – в разгара на предизборната кампания на американския президент, потвърждаващи, че той е успял да достигне до личния му панел, от който без проблем е могъл да публикува каквато и да е информация и статуси. Но не го направил. Доказателствата Гийвърс предоставил на холандския информационен сайт de Volkskrant.

Хакер проникна в профила на Тръмп в Туитър като отгатна паролата му: MAGA2020

“Не сме видели доказателства в подкрепа на това твърдение, включително от статията, публикувана днес в Холандия. Проактивно внедрихме мерки за сигурност на акаунтите на определена група високопоставени лица в САЩ, включително федерални клонове на правителството”, заявиха от Twitter.

Ако на Гиверс му се размине съдебното преследване сега, то това ще е вторият път, когато успешно успява да проникне в профила на Доналд Тръмп.

Предишният път това станало по време на кандидатпрезидентската кампания през 2016 година, когато паролата за достъп в профила била yourefired.

Тръмп написа пост в 3 през нощта: “Аз спечелих изборите!” Фейсбук отговори: “Не, не си!” (снимка)

След последния си успешен хак Гиверс е забелязал, че в акаунта е въведена двустепенна защита на достъпа. Също така, той твърди, че от “Сикрет сървис” са му позвънили с конкретни въпроси и дори най-учтиво са му благодарили, че им е обърнал внимание върху слабостите на системата.

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции