<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80686" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министър Анг...

Проф. Кантарджиев: Няма да ни чипират, защото ваксината не стига до нашето ДНК (видео)

27 Декември 2020
0 2617

„Няма да ни чипират, това което се вкарва в организма изобщо не стига до нашето ДНК и генетична информация. Ваксината влиза в човешките клетки, но не достига до ядрото им“, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦПЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев в предаването “Тази неделя” по bTV.

Той допълни още, че „Ваксината, която дойде в нашата страна е от групата на РНК-овите ваксини. Те съдържат информационна РНК, която е синтезирана по модел, така че влизайки през нашите рибозоми, започва да синтезира белтък, който изгражда имунитет. Тя е изпитвана на над 400 хил. души. В САЩ – милион са имунизирани.“

Проф. Кантарджиев: Няма да ни чипират, защото ваксината не стига до нашето ДНК (видео)

Относно бързата реакция при създаването на препаратите, проф. Кантарджиев посочи, че от години се работи по този вид ваксини и това е бъдещето при имунизацията.

“От 140 г. в България се поставят ваксини, а обществената нагласа към препаратите е била позитивна преди появата на интернет”, каза още специалистът по заразни болести. По думите нежеланите реакции при ваксинация през изминалата година са били 16, а имунизираните са хиляди. Проф. Кантарджиев обясни, че целта днес ваксинацията да бъде излъчена на живо по телевизиите е да се даде пример и да се докаже, че препаратът на „Пфайзер и Бионтех“ е безопасен и ефективен.

Проф. Кантарджиев: Няма да ни чипират, защото ваксината не стига до нашето ДНК (видео)

Директорът на НЦПЗПБ уточни, че медиците, които се ваксинираха днес с препарата на „Пфйзер“/ „Бионтех“ ще получат втора доза от него след три седмици.

Проф. Асен Балтов се ваксинира: Вярвам на науката и смятам, че с тази ваксина всички ще живеем свободно (видео)

„Не са безсмъртни, докато се създаде имунитет трябва да минат 20-тина дни, трябва да се пазят. Ваксините са еднакви, но при поставянето на първата реакцията е послаба и затова се поставя втора доза“, добави той.

Проф. Кантарджиев посочи, че при изкарана коронавирусна инфекция, първите два месеца след заболяването неговата имунна система е подтисната и ефектът на ваксината ще бъде малък.

Източник: bTV, “Тази неделя”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции