<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80748" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Балтов: ...

Проблем в завода на Pfizer забави доставката на ваксини за Испания

28 Декември 2020
0 586

Доставките на ваксини срещу Covid-19 в 8 европейски държави, сред които Испания, ще се забавят малко заради логистичен проблем в завода на Pfizer в Белгия. Новината бе съобщена от испанското министерство за здравеопазването, ден след началото на кампанията по ваксинацията в Европейския съюз, пише Клуб Z.

“Пфайзър-Испания” съобщава, че е била информирана тази нощ от завода си в Пурс, Белгия, за закъснение на пратките за осем европейски държави, сред които Испания, заради проблем в процеса на товарене и изпращане, заяви ведомството, без да уточни кои са седемте други засегнати държави.

Проблем в завода на Pfizer забави доставката на ваксини за Испания

Фармацевтичната група е уверила министерството, че въпросът вече е уреден, но следващата доставка на ваксини ще се забави с няколко часа и ще пристигне в Испания утре, 29 декември, за продължаване на кампанията по ваксиниране на цялата територия на страната.

Ваксинацията срещу Covid-19 днес продължава в още градове в страната

Запитан за тази спънка, испанският здравен министър Салвадор Иля обясни тази сутрин по радио “Кадена сер”, че става дума за проблем, свързан с контрола на температурата, който “очевидно е бил решен”.

Испания трябваше да получи днес 350 000 дози от ваксината, произведена от лабораториите на Pfizer и BioNTech. През следващите три месеца Испания планира да получава окоо 350 000 дози седмично.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции