<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82712" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Болница задъ...

Захвърлиха упоени кастрирани кучета с кървящи рани в снега извън Кърджали (снимки)

29 Януари 2021
0 3988

Четири кучета, упоени и с кървящи рани от кастрации, са били изхвърлени извън Кърджали от служители на местния приют, твърди публикация във Facebook.

От текста към снимките разбираме, че приютът на Кърджали многократно е сигнализиран за нехуманно отношение към животните, злоупотреби и мъчения, за които са заведени включително и дела.

“Има съдебни дела, сигнали и какво ли не срещу приюта в Кърджали и той продължава да си работи и да бъде един от най-мизерните приюти в България, откъдето постоянно изчезват животни. Последно преди 3 дни, взеха 2 малки кученца зад блока, върнаха едното бито и куцащо с единия крак и казаха, че не знаят къде е другото”, пише авторът.

“Случвало се е да намираме осиновители за куче от приюта, а служителите след това да го дават на свои близки и да ни искат 150 лв. за кучето. Случвало се е да прибират кучета, след което доброволците да ги намират, изхвърлени на 10-20 км. извън града. Случвало се е да намират трупове зад оградата на приюта. Доброволци са ги проследявали до изоставено село, където ги изхвърлят, за да подивеят от глад и да умрат. Как може този концлагер за животните да продължава да работи?”, алармират хората в публикацията, която бързо бе споделена от стотици профили във Facebook.

Още през 2016 година свидетел, пожелал аномнимност, разказва пред интернет сайт за случаи на масов отстрел от ловци на беззащитни кучета, изхвърлени по подобен начин от приюта в Кърджали. В материала се твърди, че служители са прибирали в клетките дори маркирани и кастрирани кучета, за които милосърдни хора са се грижили в междублоковите пространства, както и за злоупотреби, включително и финансови, и възпрепятстване при осиновяването на спасените от доброволци животни.

Концлагер за кучета – ето какво се случва в общинския приют в Габрово (видео)

Авторът на настоящата публикация споделя, че са успели да завият бедстващите животни с одеяла и юргани и да им поставят бутилки с топла вода против измръзване, докато излязат от упойката. В публикацията се отправя апел към организации за закрила на животните с молба да съдействат за спасяването на кучетата.

Изрод влачи беззащитно куче по каменист път в Сопот (видео и снимка)

“Търсим спешно вариант да ги преместим от там. Някоя организация, ако ги поеме, ще им спаси живота.Също така кучетата са с нови ушни марки, които са с острие като на игли от вътрешната страна. Кой изрод е одобрил такива марки?”, завършва текстът под снимките.

Източник: FB/ Iliya Parvanov

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции