<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82914" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рязък скок в ...

2 милиона души в Австралия са под пълен локдаун заради един-единствен случай на Covid-19

02 Февруари 2021
0 1979

Пълен петдневен локдаун беше наложен на части от Австралия след като местните здравни власти откриха един единствен случай на новия коронавирус, пишат световните медии, цитирани от bTV.

Как Азия и Австралия спряха коронавируса

В градската част на Пърт и още два региона в Западна Австралия живеят над 2 млн. души. Те могат да напускат домовете си единствено за пазаруване на стоки от първа необходимост, по медицински причини, да спортуват или за работа, която не може да се върши дистанционно.

2 милиона души в Австралия са под пълен локдаун заради един-единствен случай на Covid-19

Училищата, част от бизнеса, всички развлекателни обекти и храмове са затворени. Ресторантите работят само за вкъщи. „Ситуацията е много сериозна и всеки един от нас трябва персонално да помогне, за да спрем разпространението сред обществото“, заяви премиерът Марк МакГоуан.

Драстичните мерки са наложени, след като мъж на около 20 години, който е работил като охрана в местен хотел, използван за карантина, е дал положителна проба за коронавируса.

От четирите случая на хора, които са били под карантина в хотела, двама са носители на щама от Великобритания, а един – на южноафриканския вариант на болестта.

Местните власти публикуваха и списък на местата, които заразеният мъж е посещавал през последните дни и призоваха всички граждани, които са били там, да се самоизолират.

Близките контакти на болния са проследени и поставени под карантина.

От началото на пандемията в Западна Австралия са регистрирани 902 случая на коронавирус при население 2,76 млн. души. В момента има едва 12 активни случая, според местните здравни власти. От тези 902, над 800 са регистрирани сред хора, пътували извън граница.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции