<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83108" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От Pfizer до CureVac...

Министър Вълчев: Има опасност учениците отново да се върнат у дома (видео)

04 Февруари 2021
0 1763

През последните дни има много подадени заявления от родители децата им да останат на обучение в онлайн среда. Към момента близо 1200 ученици ще останат вкъщи. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев, който посети Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София.

На този етап около 2400 са карантинираните деца и ученици в страната. Опасността учениците отново да се върнат у дома остава, предупреди просветният министър.

Родители и учители се обявиха против връщането на големите ученици в клас заради британския щам (видео)

„Февруари и март са рискови месеци за вирусните заболявания. Няма как обаче да спрем да живеем, учим и да се движим. Заради образованието си заслужава да предприемем премерен риск. Ако ситуацията се влоши, мерките отново ще се затегнат. Всичко е възможно“, каза Вълчев.

Министър Вълчев: Има опасност учениците отново да се върнат у дома (видео)

Той обаче отново заяви, че не се предвижда следващата учебна година да започне по-рано.

„Всяко разхлабване на мерките няма как да не допринесе за разпространението на заразата. По-големият риск е свързан с мутациите на щама. Виждате, че в момента страните, които са предприели най-строги мерки, имат най-много заразени. Ситуацията за съжаление остава непредвидима“, коментира още Красимир Вълчев.

По думите му мотивацията на учениците да учат в електронна среда с времето отслабва.

Близо 24% от учителите са пожелали да се ваксинират, което е около 22 500 души. Отделно има и непедагогически персонал, който се ваксинира.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции