<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87311" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия предуп...

САЩ спира временно ваксината на Johnson&Johnson заради 6 случая на тромбози

13 Април 2021
0 476

Федералните здравни власти на Съединените щати спират временно поставянето на еднодозовата ваксина на Janssen/Johnson&Johnson след регистрирани шест случая на тромбози на територията на Щатите в рамките на две седмици след поставяне на препарата, предава bTV.

И шестимата пациенти са жени на възраст между 18 и 48 години. Една от тях е починала, а друга е хоспитализирана в Небраска в критично състояние, съобщиха от властите.

България ще купи ваксината на “Janssen“ от Швеция, след като първоначално мислеше да я откаже

Почти 7 милиона души в Щатите са получили ваксината на Janssen до момента. Макар първоначално това да беше само препоръка към отделните ваксинационни центрове, сега федералните власти спират поставянето на Janssen за цялата страна, докато не се уточни дали случаите на тромбози са причинени именно от нея.

САЩ спира временно ваксината на Johnson&#038;Johnson заради 6 случая на тромбози

Експерти от Администрацията за храните и лекарствата, както и от Центъра за контрол на заболяванията, ще разгледат внимателно случаите, за да установят имат ли връзка с поставената ваксина на Janssen, или не. В зависимост от резултатите ще се вземе решение дали тя да бъде поставяна на определена възрастова група.

Решението на властите може сериозно да забави ваксинационната програма на Съединените щати, където се наблюдава и ръст на новите случаи на коронавируса. И у нас чакаме да пристигнат първите дози от препарата на Janssen.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции